26.09.18

Презентація нових книг Миколи Ремньова

вівторок, 25 вересня 2018 р.

20 вересня  у Цетральній міській бібліотеці ім. Т. Г. Шевченка відбулася зустріч сумського письменника Миколи Ремньова з читачами. На цей раз ними виявилися завідуючі філіалами Сумської міської ЦБС.









Зустріч відкрила коротким вступним словом заступник директора Сумської МЦБС бібліотеки О. В. Мартюшова.




Завідуюча абонементом ЦБС А. В. Колієнко передала слово О. П. Нестеренко, яка відома читачам як письменниця Марина Реух. 





Ольга Пилипівна познайомила присутніх з життям і творчістю Миколи Омеляновича. Особливу увага приділила його важкому дитинству, яке припало на повоєнні роки. Разом із дорослими хлопець ходив до лісу, збирав опалі гілки, хвою і тягнув додому. А хотілося поплавати в лагідних водах річки, поганяти з друзями в м’яч, пограти в інші ігри. Та треба було допомагати батькові та матері, які тяжко працювали, щоб прогодувати сім’ю. Згодом, вже в зрілому віці, письменник описав свої спогади про цей період життя в книзі "Башмачки с каемочкой" (україномовний варіант – «Храмопад»). Автор з теплотою змальовує своїх односельців, які, незважаючи на побутові труднощі, знаходили в собі сили радіти життю, не втрачати віру в краще майбутнє. 




Потім слово було надано автору, який презентував дві книги: «Двійник» та «Не плач, кохана». Микола Ремньов звернувся до працівників бібліотек, як до колег. Тому, що роблять вони одну справу. Письменники пишуть книги, а працівнки бібліотек доносять їх творчість до читачів. 






Першою Микола Ремньов презентував книгу «Двійник». Вона складається з трьох розділів: «Оповідання», «Драма», «Публіцистика». Основну увагу у всіх розділах зосереджено на відносинах Наталії Михайлівни Линтварьової і Антона Павловича Чехова. Книга отримала назву за однойменним оповіданням – «Двійник». Після того, як Антон Павлович одружився, Наталія Михайлівна пов’язала свою долю з чоловіком, який був дуже схожий на Антона Павловича. Вона добилася свого Чехова, який би був завжди з нею.

Другою автор презентував книгу «Не плач, кохана!». Він написав роман у 2016 році. 






Наступного року він був нагороджений Дипломом Міжнародного конкурсу «Коронація слова» – самого престижного в Україні. Зараз роман «Не плач, кохана!» видало мультімедійне видавництво Стрельбицького під псевдонімом Нік Ремені.




Новий роман розповідає про трагічну долю чоловіків і жінок у сибірських таборах. Українці Іван і Валера відбувають покарання в одному з таких таборів. Незважаючи на лютий холод, численні травми під час рубки лісу, герої роблять все, щоб вирватися з неволі. Шлях до мети нестерпний: фізичні і душевні випробування, здавалося б, зведуть нанівець примарну надію на свободу і щастя ... Але, в кінці кінців, вони виходять на волю. Правда, не всім вдається повернутися на Батьківщину. Якщо Валеру пускають за Урал, він їде до Сум, то Іван навіть після відбуття покарання не може повернутися додому. 

Р. Бідненко.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...