30.10.17

Анатолій ПЕЧЕНИЙ (Глухів)


Від альманаху "Українська хвиля"

Анатолій Печений народився 5 грудня 1953 року в селі Сутиски Глухівського району (Сумщина). Закінчив Дунаєцьку середню школу, Сумський педінститут імені А. Макаренка. Працював учителем. Видав книги «Листопад посеред літа», «Повернення». 2013 року переміг у конкурсі «Село моє рідне» (газета «Сільські вісті»).


СНИ БАБИ КАТРІ

На околиці села Сутисок ще й досі бовваніє хата баби Катрі. Солом’яна стріха, вкрита зеленим мохом, впала на стелю, вікна хтось розбив, а двері забрав якийсь хазяйновитий сусід. Лише груша пожаліла оселю, пишно розкинувши своє гілля, аби захистити нещасну від дощу та снігу.

Петро ТОВСТУХА (Глухів)



Від альманаху "Українська хвиля"

Петро Товстуха народився на Сумщині в селі Орлівка Ямпільського району. Мешкає у місті Глухові. Видав збірки: «Коза на полюванні», «Дегустація», «Клубочок жартів» (для дітей), «Торба сміху», «В очі й поза очі», «Круговерть» (для дітей), АБЕТКА (для школяриків). Засновник та упорядник українськомовного літературно-мистецького альманаху «Українська хвиля». Входить до Національної спілки письменників України.

ЧОРНОСВИТНИКИ

– Жайвір заливається в захмар’ї,
Наче на весіллі втнув вертеп.
Пагорби повітря уже марять –
Буде день спекотний: вдягнеш кеп.

Микола ЄРОХА (Глухів)

Від альманаху "Українська хвиля" 


НОВІ ЗАДУМИ ПРОСЯТЬСЯ НА ПАПІР

Коли вже «літа на зиму повернули» і тобі за сімдесят, то, м’яко кажучи, важко згадувати минуле. Головне – сказати сокровенне про творчість за останні десятиріччя, відколи суєту журналістського життя змінив на пенсійний спокій. Саме «спокій» і спонукав написати щось і видати.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...